Musta riisi salat lehtkapsa, bataadi ja greibiga
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Lihtne
Koostisosad
-
Must riis200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Lehtkapsas150 g
-
Greip2 tk
-
Oliiviõlimaitse järgi
-
Bataat3 tk
-
Liha üldmaitseainemaitse järgi
-
Pruun suhkurmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas riisist saab roa, mis sobib jõululauale? Loomulikult! Lisa sinna juurde lehtkapsas, bataat ning greib ja pidulik ja lihtne jõulusalat ongi valmis.
Pane must riis keema. Riisi võid keeta täpselt nagu pastat - rohke veega ning maitsesta soolaga. Musta riisi keemiseks kulub ligikaudu 40 minutit. Kui paned riisi eelneval päeval vette likku, lühendad keemisaega peaaegu poole võrra. Keedetud riis lõputa sooja veega ning kurna.
Pese ja koori bataat. Lõika suupärased kuubikud. Maitsesta maguskartul liha üldmaitseainega ning lisa veidi pruuni suhkrut ja oliivõli. Sega kõik läbi ning küpseta ahjus 15 minutit 190 kraadi juures.
Lõika ära greibi koored ning fileeri viljaliha. Greibi sisust pressi mahl. Lisa mahlale soola ja õli ning soovi korral veidi pruuni suhkrut. Sega kaste nii, et maitsed ühtlustuksid.
Rebi või lõika lehtkapsa lehed varte küljest. Masseeri lehti vähese salati kastmega ca 1-2 minutit kuniks lehed pehmenevad.
Aseta masseeritud lehtkapsas serveerimiseks vaagnale. Selle peale lisa must riis ja bataadi kuubikud. Kõige peale aseta fileeritud greip ning nirista peale kastet.