Koostisosad
Wrap
-
Tortilja3 tk
-
Mustad oad180 g
-
Sibul punane1 tk
-
Kirsstomat3 peotäis (-t)
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Värskelt jahvatatud musta pipar ja soolmaitse järgi
-
Salat frilliceserveerimiseks
Avokaado-murulaugukreem
-
Murulauk50 g
-
Avokaado2 tk
-
Oliiviõli I Love Eco2 spl
-
Sidrunimahl2 spl
-
Himaalaja roosa sool2 g
-
Must piparvärskelt jahvatatud
-
Tšillihelbedmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See retsept paneb paari murulaugu ja mustad oad. Uuringud on näidanud, et murulaugu söömine aitab efektiivsemalt omastada toidust meile vajalikke toitaineid. Teadlased arvavad, et see on tänu murulaugus leiduvale allitsiinile.
Leota kuivatatud ube 8 tundi vees. Soovitus on võtta ühe osa ubade kohta kolm osa vett ja hoida jahedas.
Seejärel loputa oad ohtra veega. Põhjuseid miks ube peab leotama ja loputama korralikult on mitmeid. Üks väga hea põhjus on see, et see viis aitab vähendada kaunviljades leiduvate antitoitainete (fütaatide ja lektiinide) mõju, mis võib põhjustada probleeme seedimisega.
Keeda ube kuni need on pehmed (45-60 min).
Soola lisa alles kõige lõpus.
Hea on teha ube suuremas koguses valmis ja siis hiljem toiduvalmistamisel kasutada.
Blenderda köögimasinas kõik avokaado-murulaugukreemi koostisosad.
Pese frillice salat ja tomatid.
Haki sibul ja petersell tomatisalsa jaoks.
Poolita kirsstomatid ja sega kõik salsa komponendid kokku, maitsesta soola ja pipraga.
Soojenda tortillaleivad ahjus või pannil.
Meisterda endale komponentidest wrap.