Koostisosad
-
Murulauk50 g
-
Avokaado2
-
Oliiviõli I Love Eco2 spl
-
Sidrunimahl2 spl
-
Himaalaja roosa sool2 ml
-
Must piparmaitse järgi
-
Must käsitöö leibserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Murulauk on tänuväärt taim, mis sisaldab vähe kaloreid aga palju toitaineid. Murulaugus leidub C-vitamiini, A-provitamiin, K-vitamiini ja B-rühma vitamiine ning kiudaineid. Mineraalidest on esindatud kaltsium, raud, magneesium, kaalium, vask, mangaan. See lauguline sisaldab väävlit sisaldavat ainet alliini, mis murulaugu peenestamisel laguneb ensüümide toimel allitsiiniks. Viimane annabki murulaugule tema tugeva spetsiifilise lõhna. Uuringud on tõestanud, et allitsiinil on positiivne mõju südame-veresoonkonnale. Näiteks on leitud, et allitsiin ja teised murulaugus leiduvad väävelühendid aitavad reguleerida vererõhku.
Blenderda köögimasinas murulauk ja avokaado koos külmpressitud oliiviõli ja sidrunimahlaga.
Maitsesta roosa soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Sobib hästi leiva peale! Proovi seda maitsvat ja lihtsasti valmistatavat murulaugu-avokaadokreemi panna ka wrapi vahele koos köögiviljade ning kaunviljadega.