Koostisosad
Kartul
-
Kartul6 tk
Köögiviljasalat
-
Porgand1 tk
-
Kaalikas100 g
-
Kapsas punane100 g
-
Majonees4 spl
-
Maitsestamata jogurt2 g
-
Jõhvikad / pohlad6 tl
-
Lehtkapsas
Lehtkapsapesto
-
Kapsaleht3 viil (-u)
-
Petersell1 dl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Parmesan riivitud4 g
-
Mandel0.75 dl
-
Sidrunimahl0.5 tk
-
Oliiviõli1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Need kartulid sobivad külluslikuma söömaaja kõrvalroaks, aga annavad välja ka iseseisva eine mõõdu. Kui asendad majoneesi ja jogurti taimsetega ning jätad pestosse parmesani lisamata, saad täistaimse eine!
Kartul: Küüri kartulid hoolikalt puhtaks ja torka noaotsaga ümberringi auguliseks
Köögiviljasalat: haki kapsas võimalikult õhukeselt ning riivi porgand ja kaalikas
Pesto: eemalda lehtkapsalehtedelt suured rootsud ja küüslaugult koored. Pista kõik koostisained blenderisse ja töötle ühtlaseks. Vajaduse korral lisa veel veidi õli ja maitsesta täiendavalt