Koostisosad
-
Muna4 tk
-
Rukolakaunistamiseks
Tuunikalakaste
-
Tuunikala tükid õlis1 pakk (-i)
-
Majonees100 g
-
Kreeka jogurt50 g
-
Anšoovisefilee4 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Sidrunimahlmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
-
Meresoolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Itaallased on maitsete sobitamise maailmameistrid ja vitello tonnato on kindla peale kuldmedalit väärt roog, kus õrnad vasikalihaviilud ehk vitello on naitunud hõrgu tuunikalakastme ehk tonnato’ga. Viimati nimetatu on aga niivõrd mitmekülgne, et passib ka muude külmade praelõikude, näiteks õhukeselt viilutatud kalkunirinna või sea sisefilee peale. Eriti lihtsaks läheb aga siis, kui katad tonnato’ga keedumunapoolikud. Tulemuseks on imelihtne ja kiiresti valmiv roog kevadpühade külmlauale või niisama kärmeks kehakinnituseks.
Aseta munad keevasse vette, keeda 8 minutit ja jahuta külmas vees. Koori munad, poolita ning aseta, kollane ülal, vaagnale.
Nõruta tuunikalakonserv liigsest õlist ja kalla kõik kastme koostisosad sauseguri nõusse või kannmikserisse. Püreeri kaste ühtlaseks, maitse ning lisa vajaduse korral veidi meresoola.
Tõsta kaste munapoolikutele ja nende ümber ning puista peale rukolalehti.