Mole-kaste ehk Mehhiko vürtsisegu

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Mole-kaste ehk Mehhiko vürtsisegu

Koostisosad

  • Tšillipipar
     5 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Tomat
     2 tk
  • Õli
     2 spl
  • Tüümian
     1 tl
  • Majoraan
     1 tl
  • Köögiviljapuljong
     1 dl
  • Tume šokolaad
     20 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selles tomatipõhises Mehhiko vürtsikastmes moodustavad eri sorti tšillid suurepärase kombinatsiooni küüslaugu ja šokolaadiga. Mole on maitserikas, kuid mitte väga terav. Sobib hästi lisamiseks kotlettidesse või hautistesse.

Haki tšillipiprad jämedalt. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Haki tomatid.

Prae tšillit õlis, kuni see pehmeneb.

Lisa sibul, küüslauk ja tomatid ja prae ca 3 minutit. Lisa tüümian ja aedmajoraan ja prae veel mõni minut.

Vala sisse puljong ja lase keema minna. Lisa šokolaad ja klopi ühtlaseks kreemiks. Lase jahtuda ja pane külma.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Sushi

50min • Keskmine

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine

Kihiline mereannitort

3h • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid