Mole-kaste ehk Mehhiko vürtsisegu
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Tšillipipar5 tk
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Tomat2 tk
-
Õli2 spl
-
Tüümian1 tl
-
Majoraan1 tl
-
Köögiviljapuljong1 dl
-
Tume šokolaad20 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selles tomatipõhises Mehhiko vürtsikastmes moodustavad eri sorti tšillid suurepärase kombinatsiooni küüslaugu ja šokolaadiga. Mole on maitserikas, kuid mitte väga terav. Sobib hästi lisamiseks kotlettidesse või hautistesse.
Haki tšillipiprad jämedalt. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Haki tomatid.
Prae tšillit õlis, kuni see pehmeneb.
Lisa sibul, küüslauk ja tomatid ja prae ca 3 minutit. Lisa tüümian ja aedmajoraan ja prae veel mõni minut.
Vala sisse puljong ja lase keema minna. Lisa šokolaad ja klopi ühtlaseks kreemiks. Lase jahtuda ja pane külma.