Koostisosad
-
Kirsstomatid250 g
-
Juust Feta200 g
-
Pärmi-lehttaigen200 g
-
Oliiviõli
-
Küüslaukmaitse järgi
-
Tüümianmaitse järgi
-
Sool
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pirukas, kus midagi ei ole liiast! Minimalistlikud kirsstomati-fetajuustupirukad maitsevad täpselt parajalt ning neid on imelihtne valmistada. Kuna tegemist on minimalistliku maitseelamusega, ei võta need ka kaua aega.
Laota poolitatud kirsstomatid koos tükeldatud küüslauguga ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga, puista peale veidi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.
Rösti 180 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni tomatid on veidi küpsenud, kuid mitte pruunistunud. Tõsta ahjust välja.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja lõika umbes 5 x 10 cm tükkideks. Tõmba terava noa otsaga taina ülemised kihid läbi nii, et tainale tekiks “raam”.
Tõsta 200-kraadisesse ahju umbes 10 minutiks või seni, kuni tainas on kuldseks küpsenud.
Jahuta veidi ja eemalda “raami” sisse jäävad pealmised tainakihid, et pirukate sisse tekiks süvend.
Pudista süvendisse fetajuust, tõsta peale kirsstomatid.
Nirista üle oliiviõliga ning säti peale tüümianioksad. Serveeri kohe.