Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Mesiste vahvlitega tort
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Keskmine
Koostisosad
Vahvlid
-
Muna2 tk
-
Sool0.25 tl
-
Taali Mesila mesi100 g
-
Piim4 dl
-
Nisujahu240 g
-
Või100 g
-
Mustsõstrad80 g
Täidis
-
Mahe kohupiim600 g
-
Vahukoor200 g
-
Mesi3 spl
-
Mustikad
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Meie peakokk Jörgen Kohal käis Taali mahemesilas, kus on 19 aastat mesinike ametit pidanud Aili ja Tõnis Taal. Ühiselt valmistati maitsev ja mesine tort, mis sobib igaks pidupäevaks. Samuti valmistati soolast ehk grillitud pardifilee mee marinaadis >
Mulju mustsõstrad kausipõhjas puruks. Lisa munad ja sool ning klopi kõik meega õrnalt vahule. Lisa vaheldumisi piim ja nisujahu, nii et taigen ei muutuks tükiseks. Kõige lõpus vala taigna hulka kergelt jahutatud sulavõi. Lase taignal enne küpsetama asumist pool tundi seista.
Vahvlite küpsetamiseks aja vahvliraud esmalt kuumaks ja lisa sinna natuke tainast.
Vahusta koor 3 spl meega ning sega sinna sisse kohupiim. Lao vahvli kihtide vahele 0,5 cm paksune kiht kohupiima segu.
Lase tordil seista ca 0,5-1h. Kaunista tort mustsõstarde, rukkilillede või kurgirohu õitega ning nirista tordile peale ka mett.