Koostisosad
Koostis
-
Sea välisfilee500 g
-
Mesi1 spl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Täisterasinep1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Kartul
-
Kartulid1 kg
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Või
-
Õli
-
Soolamaitse järgi
Kaste
-
Valge vein1 dl
-
35% vahukoor2 dl
-
Täisterasinep2 tl
-
Soolmaitse järgi
Salat
-
Kapsas punane0.5 tk
-
Porgand1 tk
-
Seesamiseemned1 tl
-
Roheline sibulmaitse järgi
-
Õli
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Veidi teistmoodi kui klassikaline pühade ajal pakutav seapraad.
Liha valmistamiseks sega mesi, purustatud küüslauk ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga, hõõru liha seguga, paki fooliumisse ning küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Ava foolium pealt ja küpseta 200 kraadi juures veel 20 minutit.
Poolita kartulid. Sega kokku õli, või, soola ja purustatud küüslauguga. Küpseta lihaga samas ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad.
Kastmeks vala vein potti ja keeda, kuni alles jääb umbes kolmandik vedelikust. Lisa koor ja sinep, maitsesta. Keeda, kuni kaste on paksenenud.
Salatiks viiluta kapsas ja porgand. Sega juurde hakitud sibulapealsed, kergelt pannil röstitud seesamiseemned ja veidi õli. Maitsesta veidikese soolaga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.