Mesine seapraad röstkartulite, sinepikastme ja punase kapsa salatiga

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Lihtne
Mesine seapraad röstkartulite, sinepikastme ja punase kapsa salatiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Sea välisfilee
     500 g
  • Mesi
     1 spl
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Täisterasinep
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Kartul

  • Kartulid
     1 kg
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Või
     
  • Õli
     
  • Soola
      maitse järgi

Kaste

  • Valge vein
     1 dl
  • 35% vahukoor
     2 dl
  • Täisterasinep
     2 tl
  • Sool
      maitse järgi

Salat

  • Kapsas punane
     0.5 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Seesamiseemned
     1 tl
  • Roheline sibul
      maitse järgi
  • Õli
     
  • Sool
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Veidi teistmoodi kui klassikaline pühade ajal pakutav seapraad.

Liha valmistamiseks sega mesi, purustatud küüslauk ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga, hõõru liha seguga, paki fooliumisse ning küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Ava foolium pealt ja küpseta 200 kraadi juures veel 20 minutit.

Poolita kartulid. Sega kokku õli, või, soola ja purustatud küüslauguga. Küpseta lihaga samas ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad.

Kastmeks vala vein potti ja keeda, kuni alles jääb umbes kolmandik vedelikust. Lisa koor ja sinep, maitsesta. Keeda, kuni kaste on paksenenud.

Salatiks viiluta kapsas ja porgand. Sega juurde hakitud sibulapealsed, kergelt pannil röstitud seesamiseemned ja veidi õli. Maitsesta veidikese soolaga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Kartuliroosid

35min • Lihtne

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kukeseenekaste

5min • Keskmine