Meloni- ja kanasalat
-
Küpsetusaeg: 20min
-
Keskmine
Koostisosad
Salat
-
Arbuus1 tk
-
Melon Cantalope1 tk
-
Laim1 tk
-
Suitsutatud kana150 g
-
Sibul0.25 tk
-
Juust Gorgonzola100 g
-
Kreeka pähklid100 g
-
Basiilik
Kaste
-
Õunaäädikas3 spl
-
Suhkur60 g
-
Sibul0.25 tk
-
Sinep0.5 tl
-
Rapsiõli150 ml
-
Mooniseemned1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kaste: sega blenderis äädikas, suhkur, sibul ja sinep. Lisa järk-järgult õli. Sega mooniseemned ning aseta kaste salati valmistamise ajal külmkappi.
Lõika väike arbuus ja keskmine melon pooleks, puhasta seemntest. Võta lusikaga keskne osa välja, kuni on ainult koor jäänud.
Suurde kaussi pane arbuusi- ja melonipallid, hakitud kana, peeneks hakitud sibul, juust, basiilik ja pähklid. Vala üle pressitud laimimahlaga. Sega kõik koostisosad.
Aseta salat koorekaussidesse. Vala üle ettevalmistatud kastmega ja kaunista värskete basiiliku lehtedega.