Meloni- ja kanasalat

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine
Meloni- ja kanasalat

Koostisosad

Salat

  • Arbuus
     1 tk
  • Melon Cantalope
     1 tk
  • Laim
     1 tk
  • Suitsutatud kana
     150 g
  • Sibul
     0.25 tk
  • Juust Gorgonzola
     100 g
  • Kreeka pähklid
     100 g
  • Basiilik
     

Kaste

  • Õunaäädikas
     3 spl
  • Suhkur
     60 g
  • Sibul
     0.25 tk
  • Sinep
     0.5 tl
  • Rapsiõli
     150 ml
  • Mooniseemned
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kaste: sega blenderis äädikas, suhkur, sibul ja sinep. Lisa järk-järgult õli. Sega mooniseemned ning aseta kaste salati valmistamise ajal külmkappi.

Lõika väike arbuus ja keskmine melon pooleks, puhasta seemntest. Võta lusikaga keskne osa välja, kuni on ainult koor jäänud.

Suurde kaussi pane arbuusi- ja melonipallid, hakitud kana, peeneks hakitud sibul, juust, basiilik ja pähklid. Vala üle pressitud laimimahlaga. Sega kõik koostisosad.

Aseta salat koorekaussidesse. Vala üle ettevalmistatud kastmega ja kaunista värskete basiiliku lehtedega.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja