Koostisosad
-
Part1 tk
-
Apelsin1 tk
-
Sool
-
Pipar
Meeglasuur
-
Mesi3 g
-
Apelsinimahl3 spl
-
Ingver, peeneks riivitud1.5 g
-
Sojakaste3 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Väga maitsev, pidulik ja suursugune roog. Valmistuskäik ei ole keeruline, kuid vajab veidi aega, et part ilusti ahjus läbi küpseks. Krõbeda kooriku eest hoolitseb küpsemise lõpus lisatud meeglasuur, kus ingver lisab veelgi jõulumaitset.
Glasuur: Sega kokku mesi, apelsinimahl, ingver ja sojakaste
Part: Tõsta part umbes tund aega enne prae valmistamist külmkapist toatemperatuurile
Tõsta roog ahjust välja, kalla vajaduse korral liigne rasv vormist ära ja määri part meeglasuuriga kokku. Rasv hoia alles, sellega võid valmistada lisandiks hästi sobivaid ahjukartuleid