Mari-Liis Iloveri sõrnikud
-
Küpsetusaeg: 10min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Muna2 tk
-
Kohupiim250 g
-
Nisujahu1 dl
-
Söögisooda0.5 tl
-
Suhkur3 g
-
Soolmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Retsepti autor on toidublogija Mari-Liis Ilover.
Klopi munad lahti ja sega kohupiimaga. Lisa jahu, sooda, suhkur ja sool. Lase tainal pool tundi seista. Tõsta lusikaga pannile tainatörtsud.
Küpseta sõrnikud pigem madalal või keskmisel temperatuuril (kipuvad kergelt liiga kuumas kõrbema) kuldpruuniks. Head sõrnikud on seest ilusti küpsenud ja kohevad, pealt kuldpruuni koorikuga.
Lisa iga pannitäie küpsetamisel uuesti rasvainet.
Lisandiks on praegusel ajal ideaalne valik vähese suhkruga purustatud maasikad.