Mandlitega küpsetatud õun karamellkastme ja jäätisega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Mandlitega küpsetatud õun karamellkastme ja jäätisega

Koostisosad

  • Mandel
     200 g
  • Või
     50 g
  • Muna
     2 tk
  • Õun
     3 tk

Karamellkaste

  • Tuhksuhkur
     100 g
  • Vahukoor
     100 ml
  • Suhkrusiirup hele
     100 ml

Serveerimissoovitus

  • Vanillijäätis
     
  • Koor
      Kergelt vahustatud

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Imeline, krõbedate mandlitega täidetud õun on mõnus lõpetus õhtusöögile. Ahjusooja õuna serveeritakse karamellkastmega, mis muudab selle maitsva õunamagustoidu eriti magusaks.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Purusta mandlid väikesteks tükkideks. Sega kokku mandlid, või ja munakollased. 

Poolita õunad ja eemalda seemned. Aseta need lõikepinnaga ülespoole ahjuvormi. Täida südamikud mandlitainaga.

Pane vorm ahju u 20 minutiks või kuni mandlitainas on omandanud kena kuldse tooni.

Karamellkaste: sega suures paksupõhjalises kastrulis kokku suhkur, koor ja siirup. Lase kastmel tugevalt keeda, kuni temperatuur on umbes 115 °C.
Serveerimissoovitused: serveeri õunu kuuma karamellkastme ja jäätise või kergelt vahustatud koorega.

Sarnased retseptid

Mesine müsli

30min • Lihtne

Peedi jõulutart

2h • Keeruline