Koostisosad
Vaarikakreem
-
Või70 g
-
Tuhksuhkur80 g
-
Vaarikast pressitud mahl2 spl
Šokolaadi ganache
-
Vahukoor100 ml
-
Tume šokolaad100 g
Koostis
-
Mandlijahu130 g
-
Tuhksuhkur200 g
-
Munavalge3 tk
-
Valge suhkur45 g
-
Vanillikaun1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuumuta ahi 150 C-ni.
Sõelu kaussi mandlijahu ja tuhksuhkur. Sega kõik hästi ühtlaseks kokku.
Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa suhkur ja kui kasutad, siis ka vanillikaunast kraabitud seemned ning vahusta munavalged hästi tugevaks vahuks.
Sega mandlijahusegu munavalgete sisse. Sega aeglaselt alt üles poole tõstes.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta makroonitainas pritskotti ja pigista ahjuplaadile enamvähem ühesuurused ringid. Löö plaati 3-5 korda vastu lauda, et tainast tuleksid välja õhumullid. Kui makroonidel on taina pigistamisest tipud, siis tee näpp märjaks ja silu õrnalt ühtlaseks. Lase makroonidel 25-30 minutit seista.
Tõsta makroonid ahju aga ära ahjuust vahepeal ava. Küpseta ca 15 minutit kuni makroonidel on tekkinud ilusad jalad alla ning värv ei ole veel pruunistuma hakanud. Tõsta makroonid välja ja lase jahtuda.
Vaarikakreem: vahusta pehme või mikseriga ja tuhksuhkur ning vaarikatest pressitud mahl. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Šokolaadi ganache: kuumuta potis vahukoor keemiseni. Lisa hakitud šokolaad ja vispelda kuni saad läikiva ühtlase kreemi. Lase veidi taheneda ja kasuta makroonide vahel.