Maisitortiljad hapukoore ja salatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Tortiljad
-
Aedoad Rimi380 g
-
Mais magus Rimi340 g
-
Pastakaste tomati-tšilliga390 g
-
Vürtsköömned2 tl
-
Sool0.5 tl
-
Koriander0.5 peotäis (-t)
-
Tortilja1 pakk (-i)
-
Riivjuust150 g
Salat
-
Paprika punane1 tk
-
Hiina kapsas0.5 pakk (-i)
-
Oliiviõli1 spl
-
Punase veini äädikas0.5 spl
Serveerimiseks
-
Hapukoor2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Õhtul on menüüs oivalised enchilada‘d. Täidetud kreemja oa- ja maisiseguga tšilli-, koriandri- ja köömnemaitselises tomatikastmes. Pane enne nende ahjus gratineerimist peale lisaks veidi tomatikastet ja juustu. Serveeri krõmpsu salati ja hapukoorega. Head isu!
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Maisitortiljad (enchilada‘d): loputa oad ja nõruta koos maisiga.
Sega kausis pool pastakastmest vürtsköömnete ja soolaga. Haki koriander ja sega see sisse ning seejärel oad ja mais. Jaota oasegu tortiljadele ja rulli kokku. Pane tortiljad liitekohaga allpool ahjuplaadile (soovi korral küpsetuspaberiga kaetud). Kui oasegu jääb järele, siis pane see otse ahjuplaadile.
Määri peale ülejäänud pastakaste. Raputa peale juustu ja valmista ahju keskmisel siinil ca 15 minutit.
Salat: poolita paprika, eemalda südamik ja lõika ribadeks. Lõika salat tükkideks, sega paprikaga ja lisa ringjate liigutustega oliiviõli ja äädikas.
Serveeri enchilada‘sid salati ja hapukoorega.