Maasika-rabarberi rulett
-
Küpsetusaeg: 2h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Biskviit
-
Munad4 tk
-
Suhkur4 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Jahu4 g
-
Rabarber2 tk
Kreem
-
Mascarpone juust200 g
-
Vahukoor200 g
-
Vanillisuhkur2 g
-
Tuhksuhkur1 g
-
Maasikas300 g
-
Vaarikad100 g
-
Pistaatsiapähklid
-
Valge šokolaad100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Suurepärane võimalus kasutada hooaja loodusande – rabarberit ja maasikaid. Selle õhulise magusa rulliga üllatad nii külalisi kui majakaaslasi.
Puhasta ja tükelda rabarber.
Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks ning lisa õrnalt jahu, et moodustuks ühtlane tainas.
Laota ühtlaselt pannile vooderdatud küpsetuspaberile.
Lisa rabarber ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures umbes 20-25 minutit.
Kui biskviit on valmis, võta see ahjust välja ja rulli küpsetuspaberile. Pane jahtuma.
Vahusta rõõsk koor mascarpone, tuhksuhkru ja vanillsuhkruga.
Lõika maasikad tükkideks.
Määri küpsetatud biskviidile mascarpone kreem, silu ühtlaseks, pane peale maasikatükid ja keera rulett tihedalt rulli.
Sulata šokolaad, vala ruleti peale ning kaunista maasikate, vaarikate ja hakitud pistaatsiapähklitega.