Maapähklivõiga õunakook

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine
Maapähklivõiga õunakook
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Mandlijahu
     100 g
  • Kookosjahu
     2 g
  • Vahtrasiirup
     2 spl
  • Maapähklivõie
     65 g

Täidis

  • Õun
     4 tk
  • Kuivatatud datlid
     100 g
  • Kookosõli
     2 spl
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Kaneel
     0.5 tl
  • Kardemon
     0.5 tl

Kate

  • Maapähklivõie
     125 g
  • Kookosõli
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Magus ning sügisene maapähklivõiga õunakook. Proovi kohe kindlasti!

Sega omavahel mandli- ja kookosjahu.

Lisa siirup ja pähklivõi. Vahtrasiirupi asemel võid kasutada ka agaavisiirupit.

Sega kõik kokku ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja.

Aseta vorm külma.

Datlid püreesta või mudi sõrmede vahel puruks.

Lisa riivitud õun, kookosõli, sidrunimahl ja maitseained.

Sega kõik läbi.

Suru täidis ühtlaselt põhjale.

Hoia 20 minutit sügavkülmas.

Katteks sega omavahel maapähklivõi ja kookosõli.

Kuumuta õrnal kuumusel, kuni segu on ühtlane.

Vala koogile.

Lase koogil veel 30 minutit sügavkülmas seista.

Eemalda vormist ja serveeri.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine