Koostisosad
Põhi
-
Mandlijahu100 g
-
Kookosjahu2 g
-
Vahtrasiirup2 spl
-
Maapähklivõie65 g
Täidis
-
Õun4 tk
-
Kuivatatud datlid100 g
-
Kookosõli2 spl
-
Sidrunimahl1 spl
-
Kaneel0.5 tl
-
Kardemon0.5 tl
Kate
-
Maapähklivõie125 g
-
Kookosõli2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Magus ning sügisene maapähklivõiga õunakook. Proovi kohe kindlasti!
Sega omavahel mandli- ja kookosjahu.
Lisa siirup ja pähklivõi. Vahtrasiirupi asemel võid kasutada ka agaavisiirupit.
Sega kõik kokku ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja.
Aseta vorm külma.
Datlid püreesta või mudi sõrmede vahel puruks.
Lisa riivitud õun, kookosõli, sidrunimahl ja maitseained.
Sega kõik läbi.
Suru täidis ühtlaselt põhjale.
Hoia 20 minutit sügavkülmas.
Katteks sega omavahel maapähklivõi ja kookosõli.
Kuumuta õrnal kuumusel, kuni segu on ühtlane.
Vala koogile.
Lase koogil veel 30 minutit sügavkülmas seista.
Eemalda vormist ja serveeri.