Loomalihahautis köögiviljadega
-
Küpsetusaeg: 2h 40min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sink700 g
-
Viinamarjaseemneõli40 ml
-
Porgand3 tk
-
Varsseller4 tk
-
Lehtkapsas1 tk
-
Porrulauk1 tk
-
Küüslauk6 küüs (-nt)
-
Tüümian
-
Rosmariin
-
Pipar
-
Tšillipipar
-
Tomat500 g
-
Puljong600 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista ette köögiviljad ja liha.
Koori köögiviljad ja lõika need suurteks tükkideks.
Lõika liha ühesuurusteks suurteks tükkideks.
Kuumuta õli potis, lisa küüslauk (kooritud, suurteks tükkideks lõigatud) ja köögiviljad ning küpseta, kuni need karamellistuvad.
Võta need korraks välja ja pane liha potti.
Küpseta kuni karamellistumiseni.
Lisa praetud köögiviljad, tükeldatud tomatid ja seejärel puljong.
Lisa ürdid ja peeneks hakitud tšilli.
Kohe kui pott hakkab keema, pane potile kaas peale ja vähenda temperatuuri vähem kui poole peale.
Hauta vähemalt kaks tundi, kuni liha ja köögiviljad on muutunud nii pehmeks, et need sulavad keelel.
Serveeri meelepärase lisandiga, näiteks kartulipüree või pastaga.