Lõhetakod
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Lõhefilee500 g
-
Vürtsisegu2 g
-
Õli2 tl
Salsa
-
Avokaado2 tk
-
Tomat2 tk
-
Laim0.5 tk
-
Majonees340 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Sibul punane1 tk
-
Jääsalat0.5 pakk (-i)
-
Kurk0.5 tk
-
Tortilja8 tk
-
Hapukoor1.2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selles värskes takotoidus asendatakse hakkliha lõhega. Kombineeri lõhetakosid krõmpsu salati ja köögiviljadega. Pane ka lõhetakodele värsket omatehtud salsat. Kergesti valmistatav, efektiivse ajakuluga ja ülimaitsev!
Sulata lõhe üles (kui see on külmutatud).
Lõika lõhe ca 1,5 cm suurusteks tükkideks. Keera kala vürtsisegus õrnalt ümber ja jälgi, et kõik tükid oleksid kaetud.
Kolmevärviline salsa: poolita avokaado, eemalda kivi ja uurista viljaliha välja. Lõika avokaado viljaliha ja tomatid väikesteks kuubikuteks ja sega kausis pressitud laimimahlaga. Lisa kuivaks nõrgunud mais. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimiseks: koori ja haki sibul ning lõika salat ribadeks. Lõika kurk kuubikuteks.
Prae kala ca 3 minutit praepannil õlis.
Serveeri vürtsidega praetud lõhet salsa ja ülejäänud koostisosadega.