Lõhetakod

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Lõhetakod

Koostisosad

  • Lõhefilee
     500 g
  • Vürtsisegu
     2 g
  • Õli
     2 tl

Salsa

  • Avokaado
     2 tk
  • Tomat
     2 tk
  • Laim
     0.5 tk
  • Majonees
     340 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Sibul punane
     1 tk
  • Jääsalat
     0.5 pakk (-i)
  • Kurk
     0.5 tk
  • Tortilja
     8 tk
  • Hapukoor
     1.2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selles värskes takotoidus asendatakse hakkliha lõhega. Kombineeri lõhetakosid krõmpsu salati ja köögiviljadega. Pane ka lõhetakodele värsket omatehtud salsat. Kergesti valmistatav, efektiivse ajakuluga ja ülimaitsev!

Sulata lõhe üles (kui see on külmutatud).

Lõika lõhe ca 1,5 cm suurusteks tükkideks. Keera kala vürtsisegus õrnalt ümber ja jälgi, et kõik tükid oleksid kaetud.

Kolmevärviline salsa: poolita avokaado, eemalda kivi ja uurista viljaliha välja. Lõika avokaado viljaliha ja tomatid väikesteks kuubikuteks ja sega kausis pressitud laimimahlaga. Lisa kuivaks nõrgunud mais. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimiseks: koori ja haki sibul ning lõika salat ribadeks. Lõika kurk kuubikuteks.

Prae kala ca 3 minutit praepannil õlis.

Serveeri vürtsidega praetud lõhet salsa ja ülejäänud koostisosadega.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine