Lõhe wellington beárni kastmega
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Lehttaigen0.5 kg
-
Lõhefilee0.5 kg
-
Porru300 g
-
Peekon300 g
-
Šampinjonid200 g
-
Spinat100 g
-
Béarni kaste1 tk
-
Tillmaitse järgi
-
Või50 g
-
Muna1 tk
-
Sidrun1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pese porru ja šampinjonid ja lõika viiludeks. Aseta pann tulele, lisa pisut õli.
Viiluta peekon ja aseta pannile. Kui peekon hakkab värvi võtma, lisa porru. Passeeri, kuni porru muutub klaasjaks.
Vala porru ja peekon kaussi. Pane pann taas tulele, lisa pisut õli ja prae šampinjonid pruuniks. Seejärel puhasta kala luudest ja eemalda nahk. Maitsesta lõhe soola ja pipraga.
Seejärel võta lehttaigen ja rulli 3 lehte (kes soovib rohkem saiasemat, siis võib 5 lehte) ilusti jahusel laual või paberil ühtlaselt lahti. Aseta kõigepealt taigna keskele pool spinati kogusest, selle peale tõsta pool peekoni-porru ja šampinjoni massi.
Siis aseta sinna peale kala, ning kata ülejäänud peekoni-porru-seene massiga ning kõige peale ülejäänud spinat. Klopi lahti muna, pintselda üks taigna serv munaga kokku. Voldi taigen kokku ja keera pirukas ümber nii, et voltimise koht jääks alla.
Lõika terava noaga pirukale peale kerged triibud, määri munaga ja pista ahju 190 kraadi juurde ca 25 minutiks küpsema. Samal ajal valmista Beárni kaste vastavalt pakil märgitud juhistele.
Soovikorral lisa soola, siduni mahla ja värsket tilli. Kui pirukas on valmis, lase sel laual 10-15 minutit seista.
Lõika pirukast viilud, serveeri koos enda lemmiksalati ja beárni kastmega.