Lõhe ja suvikõrvitsa šašlõkk
-
Küpsetusaeg: 25min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Lõhefilee250 g
-
Suvikõrvits1 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Sidrun1 tk
-
Sool1 tl
-
Pipar1 tl
-
Suhkur0.5 tl
Kaste
-
Jogurt300 g
-
Kurk1 tk
-
Sool1 tl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Piparmünt2 peotäis (-t)
-
Maitserohelised1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lõika lõhefilee väikesteks kuubikuteks.
Lõika suvikõrvits õhukesteks ribadeks.
Piserda mõlemad õli, laimi- või sidrunimahlaga, lisa sool, suhkur ja pipar.
Määri kergelt marinaadiga ja torka varrastele.
Grilli vardad keskmiselt 10 minutit.
Valmista kaste: riivi kurk, puista peale soola.
Hoia 2 minutit ja pigista liigne vesi välja.
Kuivanud kurgile lisa riivitud küüslauk, hakitud rohelised, jogurt ja sool.