Koostisosad
-
Lillkapsas1 kg
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Või Rimipraadimiseks
-
Kohvikoor Rimi200 ml
-
Juust kõva100 g
-
Puljongikuubik1 tk
-
Petersell1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõnusalt tummine püreesupp, kus mitmesugused maitsekad juustud asendavad kenasti liha.
Tükelda lillkapsas ja pane vähese veega keema. Lisa puljongikuubik.
Prae hakitud sibul ja küüslauk kergelt võis ning lisa lillkapsale. Keeda, kuni koostisosad on pehmed. Võta mõni lillkapsatükk välja, et need võis pruunistada. Ülejäänud mass püreesta.
Pane pott uuesti tulele, lisa püreele koor ja riivitud juust (eelistatult Gruyere). Keeda, kuni juust on sulanud. Vajaduse korral maitsesta soolaga.
Serveeri pruunistatud lillkapsa ja värske hakitud peterselliga.