Lihtsasti valmiv kavring’i leib

  • Küpsetusaeg: 2h 30min
  • Keskmine
Lihtsasti valmiv kavring’i leib

Koostisosad

  • Rukkijahu
     1400 g
  • Leiva maitseaine
     2 g
  • Sool
     1 g
  • Söögisooda
     4 tl
  • Hapendatud täispiim
     8 dl
  • Suhkrusiirup tume
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kavring on Skandinaaviast pärit maitsev rukkileib siirupi ja vürtsidega. Seda kergesti küpsetatavat kavring’it saab lihtsasti valmistada söögisoodaga. Hea leib heeringa, lõhe, matjes-heeringa või munasalati kõrvale ning heeringakookide või suupistete valmistamiseks. Kavring’it saab teha ka kuklitena. Sobib jõuluaegse hommikusöögi juurde!

Määri rasvainega 2 piklikku vormi, mis mahutavad 1,5 liitrit (kaheks leivaks).

Sega kõik kuivained kausis kokku. Lisa rasvatu hapupiim ja siirup. Jaga tainas vormidesse.

Pane vormid külma ahju alumisse ossa. Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Küpseta leibu umbes tund aega.

Pane leivad restile jahtuma.

Sarnased retseptid

Vastlakukkel

1h 7min • Lihtne

Kiluvõileivad

15min • Lihtne

Mesine müsli

30min • Lihtne

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine