Lihtsasti valmiv kavring’i leib
-
Küpsetusaeg: 2h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Rukkijahu1400 g
-
Leiva maitseaine2 g
-
Sool1 g
-
Söögisooda4 tl
-
Hapendatud täispiim8 dl
-
Suhkrusiirup tume1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kavring on Skandinaaviast pärit maitsev rukkileib siirupi ja vürtsidega. Seda kergesti küpsetatavat kavring’it saab lihtsasti valmistada söögisoodaga. Hea leib heeringa, lõhe, matjes-heeringa või munasalati kõrvale ning heeringakookide või suupistete valmistamiseks. Kavring’it saab teha ka kuklitena. Sobib jõuluaegse hommikusöögi juurde!
Määri rasvainega 2 piklikku vormi, mis mahutavad 1,5 liitrit (kaheks leivaks).
Sega kõik kuivained kausis kokku. Lisa rasvatu hapupiim ja siirup. Jaga tainas vormidesse.
Pane vormid külma ahju alumisse ossa. Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Küpseta leibu umbes tund aega.
Pane leivad restile jahtuma.