Koostisosad
-
Tursk800 g
-
Sidrun1 tk
-
Oliiviõli4 spl
-
Kirsstomat250 g
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Basiilik1 peotäis (-t)
-
Must oliiv70 g
-
Spargel200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Pipar1
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsev roog, mis sobib ideaalselt õhtusöögiks. Valgud toovad hea une!
Vali kestlik kala. Jätkusuutlikult kasvatatud või püütud kalade kohta saad lähemalt lugeda siit >
Säti ahi sooja 230 kraadi juurde.
Võta välja ahjuvorm ja aseta peale foolium või küpsetuspaber.
Määri pind kokku oliiviõliga.
Aseta ahjuvormile kalafilee ja maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ning meresoolaga.
Sega kausis kokku oliiviõli, hakitud mustad oliivid, hakitud küüslauk ja basiilik. Lisa poole sidruni mahl.
Aseta segu filee peale ja säti ühtlaselt.
Lisa ahjuplaadile kirsstomatid ja sparglid. Lao kalale poole sidruni õhukesed viilud. Pista ahju 15 minutiks.
Ettevaatust, ära üle küpseta! Kala on valmis, kui see hakkab muutuma helbeliseks.