Lihtne grillmarinaad papaiaga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Koostisosad
-
Seakaelakarbonaad2 kg
-
Sibul1 tk
-
Papaia200 g
-
Õunasiidriäädikas1 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuidas muuta lihtne sibula-küüslaugu marinaad tõeliseks maitseelamuseks? Meisterkokk Ivari Vokk kasutab oma marinaadi retseptis lihapehmendajaks papaiat. Kusjuures tööstuslikult kasutatav lihapehmendaja ongi tegelikult kuivatatud ja jahvatatud papaia.
Hea šašlõki jaoks soovitab Ivari oma liha ise lõigata ning teha seda lihaskiuga risti. Lisaks peaks liha enne grillimist seisma toatemperatuuril.