Lihavõttepühade küpsised
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Taigen
-
Mandlid120 g
-
Tuhksuhkur100 g
-
Maisijahu3 g
-
Või200 g
-
Munad4 tk
-
Nisujahu150 g
-
Sidrun4 tk
Kreem
-
Sidrunimahl50 ml
-
Laimimahl50 ml
-
Laim2 tk
-
Suhkur80 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista lihavõttepühade küpsised ise ja naudi!
Kreem: sega 50 g tuhksuhkrut, 120 g võid, 2 munakollast, nisujahu, 2 sidruni riivitud koort kokku ja kuumuta vesivannil. Kuumuta kuni kreem pakseneb, aeg-ajalt segades, et see nõude külgedele kinni ei jääks. Jahuta kreem külmkapis.
Küpsised: jahvata mandlid koos poole tuhksuhkruga blenderis kuni pulbri moodustumiseni, lisa maisijahu, jahvata kõik.
Lisa 80 g pehmet võid, sega läbi, lisa ükshaaval munakollased, sidrunikoor ja jahu. Tainas sõtkutakse ühtlaseks massiks. Jaga 2/3 ja 1/3 osaks, lase 30 min külmkapis seista
Küpseta 2/3 taignast küpsisepõhjad, rulli lahti ja suru ringideks, küpseta 180 kraadi juures ca 20-25 minutit.
1/3 kasutata ülemise küpsiste kihi jaoks, rulli need lahti ja pigista väiksema läbimõõduga ringikesed, pigista keskele auk, küpseta 180 kraadi juures umbes 12-15 min.
Kui küpsised ja kreem on jahtunud, pane need kokku: pane põhjale ilma auguta küpsis, kleebi auguga küpsis kreemiga, täida auk sidrunikreemiga. Puista üle tuhksuhkruga.