Lihapirukad vanaema moodi

  • Küpsetusaeg: 2h 30min
  • Keskmine
Lihapirukad vanaema moodi
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Taigen

  • Nisujahu
     500 g
  • Suhkur
     2 g
  • Sool
     2 tl
  • Või
     60 g
  • Presspärm
     25 g
  • Vesi
     3 dl
  • Piim
     3 dl
  • Muna
     1 tk

Täidis

  • Hakkliha
     300 g
  • Muna
     2 tk
  • Sibul
     2 tk
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Õiged ja ausad lihapirukad on vanaemade klassika. Need on tehtud pärmitainast ja täidist leidub neis korralikult. Pirukate valmistamiseks võid kasutada kas piima või vett. Pirukad sobivad nii suupisteks kui ka tõhusaks vahepalaks.

Taigen:

Lahusta pärm väheses käesoojas vees või piimas
Sega juurde ülejäänud vesi või piim
Sega omavahel jahu, suhkur ja sool ning vala need pärmivedelikuga kokku
Sega juurde toasoe või ja sõtku tainast seni, kuni see on läikiv ja lööb kausi küljest lahti
Jäta see rätiga kaetult sooja kohta vähemalt tunniks kerkima
Taina mass peaks selle jooksul kahekordistuma

Täidis:

Keeda hakkliha soolaga maitsestatud vees 10–15 minutit
Kurna sõelal

Aja läbi hakklihamasina koos tükeldatud sibulaga ja lisa tükeldatud keedumuna. Hakkliha võid peenestada ka köögikombaini abil

Maitsesta mass soola ja pipraga

Pirukate valmistamine:

Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal lahti ja lõika tainast umbes 10×10 cm ruudud
Aseta igale ruudule supilusikatäis lihatäidist ja keera tainas täidise ümber
Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Jäta veidikeseks kerkima, määri pealt munaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 220–230 kraadi juures 10–15 minutit kuni pirukad on pealt kuldsed

Sarnased retseptid

Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine