Lihapallid hautatud makaronidega
-
Küpsetusaeg: 55min
-
Keskmine
Koostisosad
Makaronid
-
Piim1 l
-
Makaronid5 dl
-
Sool0.5 tl
-
Piparmaitse järgi
Lihapallid
-
Riivsai0.5 dl
-
Piim1 dl
-
Muna1 tk
-
Sool0.5 tl
-
Pipar1 ml
-
Dijoni sinep1 g
-
Hakkliha500 g
-
Tüümian1 tl
-
Või1 g
-
Petersell1 tl
-
Lehtsalat1 punt (-i)
-
Beebiporgand200 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Paku külalistele hõrku klassikalist rooga – lihapalle hautatud makaronidega! Sega hakkliha kõikide koostisosadega ning maitsesta Dijoni sinepi ja tüümianiga. Rulli, prae ja serveeri!
Makaronid: Aja vesi keema, eelistatavalt külgevõtmatus kastrulis.
Lisa makaronid ja sool. Keeda segades vaiksel tulel u 25 minutit, kuni makaronid on pehmed.
Lihapallid: Sega kausis riivsai, piim, munad, sool, pipar ja sinep. Lase seista ja paisuda u 5 minutit.
Sega hakkliha ja tüümian riivsaiasegu sisse.
Vormi taignast lihapallid. Keeda need pannil või sees pruuniks.
Haki petersell ja lõika salat tükkideks.
Serveeri lihapallid makaronide, peterselli, salati ja porganditega
Soovitus: prae porgandid või sees, lisa veidike suhkrut ning puista peale peterselli.