Koostisosad
-
Must leib4 viilu
-
Toorjuust100 g
-
35% koor1 dl
-
Kuumsuitsulõhe150 g
-
Sidrunimahlmaitse järgi
-
Murulauk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlipiserdamiseks
-
Marineeritud minikurgid
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kreemine kuumsuitsulõhe vaht on saanud siidisust toorjuustust ja vahukoorest. Selline õhuline vormistus muudab suitsulõhe tõeliseks piduroaks. Säti kreem krõbedaks röstitud mustale leivale ning naudi tuttavlikke ja samas täiuslikke maitsekooslusi.
Lõika leivast suupiste mõõtu ruudud või rattad. Piserda need õliga ja rösti mõni minut kas pannil või ahjus, kuni leib on pealt krõbe. Jahuta.
Vahusta koor koos toasooja toorjuustuga kohevaks vahuks. Sega juurde tükeldatud suitsulõhe ja hakitud murulauk.
Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahla või -pipraga. Aseta igale leivale lusikatäis vahtu, mille peale lisa tükike suitsulõhet. Kaunista marineeritud minikurkide ja hakitud värske murulauguga.