Koostisosad
Koostis
-
Aurutatud peet (Rimi)400 g
-
Lehtkapsas100 g
-
Keedetud ubade konserv400 g
-
Avokaado1 tk
-
Sibul punane1 tk
-
Kõrvitsaseemned3 g
-
Granaatõuna seemned0.5 tk
-
Oliiviõli5 spl
-
Apelsini mahl1 tk
-
Tahiini1 g
-
Punaveiniäädikas3 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Üks talvine ja tervist toetav salat sobib hästi ka kergemaks eineks. Peedi küpsetamine ei ole hädavajalik – võid kasutada seda ka aurutatud kujul.
Lõika sibul õhukesteks viiludeks, maitsesta kergelt soola ja näpuotsatäie suhkruga. Sega läbi veiniäädikaga ja jäta maitsestuma.
Tükelda peedid suupärasteks tükkideks, tõsta ahjuplaadile ning sega vähese õliga. Rösti grillelemendi all täisvõimsusel umbes 5 minutit, kuni peedid on kergelt jumekad ega eralda enam suures koguses mahla.
Rebi lehtkapsas suupärasteks tükkideks ning maitsesta kergelt soola ja sortsu apelsinimahlaga. Töötle lehemass käte abil korralikult läbi, kuni see on pehmenenud. Sega ülejäänud apelsinimahlast, tahiinist ja oliiviõlist kaste ning maitsesta see soola-pipraga. Lisa salatile tükeldatud avokaado, röstitud peet ning loputatud ja kurnatud oad. Eelista keedetud musti konservube.
Tõsta sibulad marinaadist välja ning lisa samuti salatile. Soovi korral võid mõne viilu jätta ka kaunistamiseks.
Lisa salatile pool kastmest ning sega hoolega läbi. Serveerimisel lisa ülejäänud kaste, puista peale granaatõunaseemneid, kõrvitsaseemneid ja Rimist! marineeritud sibularõngaid.