Koostisosad
-
Lambakoot6 tk
-
Küüslauk5 küüs (-nt)
-
Ingver0.5 tk
-
Looberileht3 tk
-
Nelk5 tk
-
Musta pipra tera10 tk
-
Kaneelikoor1 tk
-
Kardemon0.5 tl
-
Maapähklivõie4 tl
-
Sibulad2 tk
-
Koriander1 tl
-
Vürtsköömen1 tl
-
Jahvatatud paprika4 tl
-
Tšillipipar, helbed0.5 tl
-
Sool1 tl
-
Maitsestamata jogurt200 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tõeliselt maitsev roog, mis muudab pidulaua eriliseks. Lambakoodi valmistamine nõuab küll palju aega, kuid tulemus on seda väärt!
Püreeri kooritud küüslauk ja ingver paari teelusikatäie veega ühtlaseks massiks.
Kuumuta pannil maapähkliõli sees kardemoni, loorberilehti, nelgiteri, musta pipart ja kaneelipulka segades kuni minut, lisa hakitud sibulad ja prae kuldseks.
Lisa küüslaugu-ingveripüree, lase keema tõusta.
Lisa koriander, vürtsköömned, paprika, tšillihelbed ja sool ning prae veel paar minutit. Lõpuks lisa jogurt, lase keema tõusta ja kalla haudepotti.
Tõsta segusse lambakoodid. Kasta koote vürtsiseguga, kata pott kaanega ning küpseta 150 kraadi juures 2 tundi või kuni liha on nii pehme, et tuleb kondi küljest lahti. Vaata küpsemise ajal paar korda potti ja sega koote, et need oleksid vürtsikastmega kaetud. Lisa vajaduse korral veidi kuuma vett.
Serveeri maitsestamata jogurti ja koriandrilehtedega. Paku kõrvale riisi.