Laksa nuudlitega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Ingver2 g
-
Õli1 spl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Sambal Oelek tšillipasta1 tl
-
Suhkur2 tl
-
Kookospiim400 ml
-
Juurviljapuljong2.5 dl
-
Sool0.5 tl
-
Riisinuudlid4 peotäis (-t)
-
Suhkruhernes150 g
-
Šampinjonid250 g
-
Laim1 tk
-
Tofu270 g
-
Tomat2 tk
-
Koriander1 pakk (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aasiast inspireeritud õhtusöök. See ingveri ja kookospiima maitsega vürtsikas hautis täidab köögi suurepärase lõhnabuketiga. Keeda nuudlid eraldi enne, kui paned need koos tofu, šampinjonide ja ülejäänud köögiviljadega potti. Serveerimisel puista peale koriandrit.
Koori ja riivi ingver. Vala õli potti ja pressi sisse küüslauk ning lase mõni minut praadida. Lisa ingver, Sambal Oelek‘i tšillipasta ja suhkur ja lase veel mõni minut praadida.
Lisa kookospiim, puljong ja sool. Lase ca 5 minutit haududa.
Keeda nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.
Poolita suhkruherned pikuti. Puhasta šampinjonid ja lõika need neljaks. Pane köögiviljad potti ja keeda veel 3 minutit. Maitsesta pressitud laimimahlaga.
Lõika tofu ja tomatid tükkideks, haki koriander jämedalt või kasuta purustatud koriandrit.
Pane nuudlid, tofu, tomatid ja koriander potti ning kuumuta.