Laimi-juustukook

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Laimi-juustukook

Koostisosad

  • Küpsised Digestive
     200 g
  • Või
     100 g
  • Toorjuust
     300 g
  • Kondenspiim
     400 g
  • Valge šokolaad
     100 g
  • Laim
     6 tk
  • Laimikoor
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnus külluslik toorjuustukook, mis on sobilik igaks tähistamiseks. Koogi söömine pole patt, võti on mõõdukuses!

Purusta küpsised.
Sega küpsised sulatatud võiga.
Kata 24-cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Suru küpsisepuru vormi põhja ning tõsta külmkappi tahenema.
Sulata valge šokolaad veevannil.

Pressi laimidest mahl ja riivi laimikoort. Proovi laimi valget osa mitte riivida, see annab kibedama maitse.

Vahusta toasoe toorjuust õhulisemaks, lisa kondenspiim, sulatatud šokolaad, laimimahl ja 1 tl riivitud laimikoort.
Mikserda korralikult läbi.
Vala täidis küpsisepõhjale ja tõsta külmkappi vähemalt 3 tunniks, parem kui üleöö.
Enne serveerimist võid vastavalt fantaasiale kaunistada kook oma nägemuse järgi.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine