Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Lahtine pirukas ehk quiche lõhega
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Quiche tainas (võib kasutada ka lehttainast)300 g
-
Spargel250 g
-
Külmsuitsulõhe100 g
-
Muna8 tk
-
Persillade5 g
-
Koor100 ml
-
Gouda juust150 g
-
Parmesani juust20 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Quiche ehk lahtine pirukas on klassikaline prantsuse piruka retsept, mis maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka külmalt ja seda võib teha mitme erineva lisandiga. See quiche on siin lõhe- ja sparglitäidisega.
Rulli tainas välja ja pane 23 cm pirukavormi. Pane külmkappi 20 minutiks.
Kuumuta ahi 190°C kraadini.
Tee taina sisse kahvliga augud.
Küpseta 20 minutit või kuni pind on kergelt kuldne.
Kui kasutad värsket lõhe, kuumuta pannil õli ja prae lõhe 3–4 minutit igalt poolt, seejärel tükelda.
Kaussi klopi munad ja koor. Lisa persillade.
Lisa riivitud juustud.
Aseta lõhe taina põhjale ja vala peale munasegu.
Küpseta 30–35 minutit, kuni pind on kuldne ja segu on tahenenud.