Läbiküpsetatud välisfilee selleri-šampinjonisalati ja sarapuupähklimajoneesiga
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Välisfilee
-
Tüümian4 tl
-
Välisfilee600 g
-
Või Rimi2 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Salat
-
Juurseller800 g
-
Sidrunimahl2 spl
-
Õli0.5 dl
-
Šampinjonid6 tk
Sarapuupähklimajonees
-
Sarapuupähklid1 dl
-
Majonees2 dl
Kaunistamine
-
Kress1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sealiha välisfilee on tore ja populaarne ilming jõululaual. Liha kõrvale sobib teistsuguse ja tervisliku lisana salat juurselleri, sidruni ja šampinjonidega. Lisa kõigele pähklist majoneesi, mis on valmistatud röstitud sarapuupähklitest.
Välisfilee: Kuumuta ahi 150 °C-ni.
Piserda lihale tüümiani ja pruunista liha kuumal pannil võis. Maitsesta soola ja pipraga. Pane filee ahjukindlasse vormi ja küpseta ahjus keskmisel siinil valmis, kuni sisetemperatuur on 70 °C (läheb umbes 45 minutit). Rulli liha või- või küpsetuspaberisse ja jäta seisma.
Salat: Koori seller noaga ja lõika mandoliiin-riiviga peeneks.
Sega kokku sidrunimahl ja õli, lisa selleriviilud kastmesse ning maitsesta soola ja pipraga.
Sarapuupähklimajonees: Haki röstitud sarapuupähklid peeneks. Sega majoneesiga.
Lõika liha õhukesteks viiludeks ja aseta kandikule. Pane sellerisalat ühtlaselt liha peale ning šampinjonid salati peale.
Kaunistamine: Lisa majoneesi piserdatult või paksult ning lõika kressi peale.