Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kollane sibul1 tk
-
Porgand1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Seller200 g
-
Tomatipüree2 spl
-
Oliiviõli2 spl
-
Punane vein2 dl
-
Purustatud tomatid390 g
-
Läätsed2 dl
-
Köögiviljapuljong1 tk
-
Vesi3 dl
-
Basiilikupesto0.75 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Pasta Casarecce4 peotäis (-t)
-
Petersell20 g
-
Lehtpeet65 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga sobib alati, sõltumata sellest, kas hetkel on argipäev või aeg kellelegi muljet avaldada. Mustadel läätsedel on ilus värv ning need sobivad hästi kokku sibula, porgandi ja selleriga. Serveeri casarecce-pasta ja imeliselt punase lehtpeediga ning puista üle peterselliga – nautimise aeg on käes!
Koori ja haki sibul.
Riivi porgand jämedalt, küüslauk peenelt ning viiluta seller 1/2 cm paksudeks lõikudeks. Prae sibul, küüslauk, porgand, seller ja tomatipasta õlis suures kastrulis või kaanega potis umbes 5 minutit keskmisel kuumusel.
Pane pasta jaoks vesi kastrulis keema.
Lisa potti vein, purustatud tomatid, läätsed, murendatud puljongikuubik, vesi ja pesti (eelistatult arrabbiata). Jäta keema u 20 minutiks väikesel kuumusel kaane all. Maitsesta soola ja pipraga.
Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Haki petersell peeneks.
Serveeri läätseraguud pasta ja lehtpeediga ning puista peterselliga üle.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.