Läätsehautis kookospiimaga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Riis4 tk
-
Kollane sibul1 tk
-
Õli1 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Karri1 tl
-
Tomatipüree2 spl
-
Kookospiim400 ml
-
Vesi5 dl
-
Köögiviljapuljong1 tk
-
Punased läätsed2 dl
-
Kaste Sambal Oelek1 tl
-
Kirsstomat250 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Koriander1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kreemjas ja rammus läätsehautis on õhtuti hea sõber. Hautisele annavad maitset küüslauk, karri ja Sambal Oelek ning see on valmistatud kookospiimaga, et toit oleks eriti kreemjas. Serveeri riisi ja poolitatud kirsstomatitega ning puista üle värske koriandriga.
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Koori ja haki sibul. Prae potis õlis. Pressi sisse küüslauk ning lisa karri ja tomatipüree ning prae veel paar minutit.
Lisa kookospiim, vesi, murendatud puljongikuubik, läätsed ja Sambal Oelek. Keeda umbes 10 minutit või vastavalt läätsede pakendil olevale õpetusele.
Poolita tomatid ja lisa hautisesse keemise lõpus või lisa need hiljem lihtsalt toidu kõrvale. Maitsesta soovikohaselt soola ja pipraga.
Serveeri hautist riisi ja tomatitega ning puista koriandriga üle.