Läätse- ja portobellohautis rosmariiniga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Riis4 tk
-
Punased läätsed2 dl
-
Tomat390 g
-
Aedviljapuljong5 dl
-
Sibul punane1 tk
-
Seened Portobello200 g
-
Suvikõrvits200 g
-
Rosmariin0.5 peotäis (-t)
-
Õli3 spl
-
Sambal Oelek0.5 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Lehtsalatmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tegu on nii rammusa kui ka soojendava maitsva hautisega. Kui läätsed, suvikõrvits ja portobello koos rosmariini ja sortsu veiniga koos keema lähevad, levib köögis kohe suurepärane lõhn!
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Pane läätsed ja terved tomatid suurde kastrulisse ning keeda veinis ja köögiviljapuljongis pehmeks.
Koori ja tükelda sibul. Puhasta seened ja lõika tükkideks. Lõika suvikõrvits umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks ja haki rosmariin jämedalt.
Pane sibulad, seened ja suvikõrvits koos rosmariiniga pannile, prae õlis, sega seejärel sisse Sambal Oelek ning prae veel paar minutit. Kalla kõik läätsehautisesse ning maitsesta soola ja pipraga.
Lõika salat tükkideks.
Serveeri hautist riisi ja salatiga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.