Läätse- ja oatšilli
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sibul4 tk
-
Küüslauk5 küüs (-nt)
-
Paprika kollane3 tk
-
Oliiviõli1.5 dl
-
Jahvatatud paprika0.5 dl
-
Vürtsköömned1.5 g
-
Tomatipüree1 dl
-
Purustatud tomatid390 g
-
Vesi5 dl
-
Köögiviljapuljongi kuubik2 tk
-
Läätsed5 dl
-
Sojakaste1 dl
-
Loorberilehed4 tk
-
Sambal Oelek kaste1 spl
-
Punased oad aurutatud380 g
-
Valged oad aurutatud380 g
-
Külmutatud mais250 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Koriandermaitse järgi
-
Pipar jalapenoserveerimiseks
-
Laimserveerimiseks
-
Tortiljakrõpsud1 pakk (-i)
-
Maitsestamata jogurtserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selle maitsva tšilliroaga sobivad hästi rohelised või mustad läätsed, kuna säilitavad oma kuju ilma pudruks minemata. Kombineeri nii aedubade kui ka valgete ubadega ja saad toitva õhtusöögi, mida jätkub kauaks. Lisa läätse- ja oatšillile luksust, pannes katteks koriandrit ja teravaid jalapenosid. Retsept on suurema koguse jaoks. Kui toitu jääb üle, siis külmuta soovi korral toidukarpides.
Koori, poolita ning haki sibul ja küüslauk. Poolita paprika, eemalda südamik ja lõika tükkideks.
Prae sibulat ja küüslauku ca 5 minutit praepannil õlis ilma, et sibul ja küüslauk värvi muudaks.
Lisa paprika, paprikapulber, vürtsköömned ja tomatipüree ning lase veel mõni minut praadida.
Vala praetud koostisosad suurde kastrulisse. Lisa purustatud tomatid, vesi, puljongikuubik, läätsed, sojakaste, loorberileht ja Sambal Oelek‘i tšillikaste. Lase keeda keskmisel kuumusel kaane all ca 15 minutit, kuni läätsed on pehmed, kuid mitte puruks keenud. Sega aeg-ajalt.
Vala välja, loputa ja lase ubadel nõrguda.
Lisa oad ja mais tšilliroale. Lase veel keeda mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja lisaks veel Sambal Oelek‘i tšillikastmega.
Serveerimiseks: serveeri koriandri, jalapenode, laimilõikude, tortiljakrõpsude ja eelistatavalt törtsu jogurtiga.