Küüslaugu-peterselli naan
-
Küpsetusaeg: 15min
-
Lihtne
Koostisosad
Naan
-
Kuivpärm5 g
-
Suhkur5 g
-
Soe vesi50 g
-
Sool5 g
-
Oliiviõli32 g
-
Maitsestamata jogurt60 g
-
Muna1 tk
-
Jahu270 g
Küüslaugu-peterselli õli
-
Oliivõli40 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Petersell20 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sega kokku pärm, soe vesi ja suhkur. Las seista umbes 10 minutit seni kuni tekib peale vahumüts.
Kaalu teised toorained ning sega kausis jahu, jogurti, muna, õli, soola ja pärmi segu. Sega keskmisel kiirusel umbes 4 min. Pintselda pealt õliga ning jäta umbes tunniks sooja tuppa kerkima.
Tee valmis küüslaugu-peterselli õli. Pressi küüslauk küüslaugupressiga ning haki petersell terava noaga. Sega.
Kerkinud taigen jaota kuueks võrdseks tükiks ning rulli ümaraks ja õhukeseks.
Rösti kuumal pannil ca 1-2 minutit seni kuni mõlemad pooled on mõnusalt küpsed.
Pintselda küüslaugu-peterselli õliga pannilt võetud naanid. Naudi!