Küpsetatud tuunikala anšoovisekreemiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kartul900 g
-
Türgi uba150 g
-
Muna2 tk
-
Valge tuunikala560 g
Anšoovisekreem
-
Prantsuse sinep1 g
-
Mesi1 tl
-
Õunaäädikas1 spl
-
Hapukoor2 dl
-
Anšoovis52 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Punane sibul1 tk
-
Kirsstomatid250 g
Serveerimiseks
-
Mustad oliivid1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Naudi tuunikala koos maitsva anšoovisekreemi, keedetud kartulite, poolitatud munade ja krõmpsuvate aedubadega. Lõpetuseks säti peale mõned mustad oliivid ja toit on valmis.
Sulata tuunikala.
Harja kartulid puhtaks, loputa ja keeda soolases vees.
Aja vesi kastrulis ubade ja munade jaoks keema. Kärbi ubade otsad ja keeda oad pehmeks ning tõsta need veest välja. Keeda seejärel mune samas vees 9 minutit. Jahuta mune külmas vees.
Anšoovisekreem: Sega sinep (eelistatult Dijoni) mee, äädika ja hapukoorega. Haki anšoovised ja sega hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Poolita tomatid.
Sega oad, sibul ja tomatid anšoovisekreemiga.
Koori ja lõika munad neljaks sektoriks.
Maitsesta tuunikala soola ja pipraga ning küpseta seda kiiresti praepannil vastavalt pakendil toodud õpetusele. Lõika tuunikala viiludeks ja serveeri kartuli, kreemi, ubade, oliivide ja munaga.