Kuklisai maitsetaimedega
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kollane sibul4 tk
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Või Rimi50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Sai
-
Rosmariin0.5 peotäis (-t)
-
Presspärm0.5 pakk (-i)
-
Külm vesi3 dl
-
Oliiviõli3 spl
-
Sool1.5 tl
-
Nisujahu6.5 dl
-
Oliiviõli0.5 spl
Serveerimiseks
-
Suitsuvorstserveerimiseks
-
Minikurkserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hõrk kuklisai maitsetaimedega, mida küpsetad ahjuvormis. Turvaline käik pidulikel üritustel. Kena väljanägemisega ja megamaitsev. Lihtsalt murra endale kukkel ja asu sööma!
Sibul: Koori ja tükelda sibul. Haki petersell peeneks. Küpseta sibul madalal kuumusel võis pannil kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale petersell. Lase jahtuda.
Sai: Nopi rosmariin ja haki peeneks.
Sega pärmi veega, kuni see on lahustunud. Sega sisse oliiviõli, sool, rosmariin ja enamik jahust ning töötle tainast umbes 5 minutit, võimalusel tainasegajas. Kata tainas ja lase kerkida umbes 1,5 tundi.
Kinnita küpsetuspaber eemaldatava raamiga küpsetusvormile, mille läbimõõt on umbes 24 cm (1 leiva jaoks).
Vala tainas jahuga üle puistatud lauale. Puista peale veidi jahu ja vormi umbes 30 x 40 cm suuruseks saiaks. Jaota sibulasegu üle taina ja rulli kokku. Lõika tainas umbes 12 tükiks ja aseta need vormi, lõikepinnaga ülespoole. Lase kaetult kerkida umbes 30 minutit.
Soojenda ahi 200 °C-ni.
Küpseta saia ahjus keskmisel siinil umbes 25 minutit. Jäta võrele jahtuma ja pintselda peale oliiviõli.
Serveerimiseks: Serveeri saia suitsutatud vorsti ja cornichonidega.