Kukeseenekaste

  • Küpsetusaeg: 5min
  • Keskmine
Kukeseenekaste

Koostisosad

Koostisosad

  • Või
     1
  • Sibul
     1
  • Kukeseened
     1
  • Koor
     1
  • Hakitud till
     1
  • Maitsestamiseks soola ja pipart
     1

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kukeseened on meie metsade tõeline vara! Need kuldpruunid metsaseened on sügava ja rikkaliku maitsega ning sobivad mitmete roogade valmistamiseks. Üks kõige klassikalisemaid viise nende nautimiseks on valmistada neist kukeseenekastet, mis sobib lisandiks noorte kartulite või kartulipudru kõrvale. 

 

Kukeseenekastme valmistamine on lihtne ja kiire, mistõttu sobib see nii argiõhtuteks kui ka pidulikumateks puhkudeks.

 

Kastmest jagub neljale sööjale.

Puhasta ja poolita kukeseened.
Haki sibul ning till.
Seejärel hauta sibul pannil pehmeks.
Lisa pannile puhastatud seened.
Maitsesta soola ja pipraga.
Prae seeni mõned minutid, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Sega juurde jahu, kuumuta läbi ja lisa siis rõõsk koor. Sega hoolega ja hauta kaste ühtlaseks.
Lisa hakitud värsket tilli.
Serveeri kastet koos keedetud noorte kartulitega.

Sarnased retseptid

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne

Koorene kana

25min • Lihtne