Koostisosad
Tainas
-
Või100 g
-
Jahu3 dl
-
Riivjuust50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Külm vesi
Täidis
-
Kukeseened500 g
-
Porru1 tk
-
Riivjuust100 g
-
Vahukoor400 ml
-
Muna3 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Või
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See pirukas maitseb nii mõnusalt sügiseselt! Kui soovid, et see oleks veidi toekam, lisa pirukasse ka peekonit või hakkliha. Naudi soojalt värske salatiga või sügavkülmuta, et rõõmustada argiõhtul küllatulekuga üllatavaid sõpru.
Sega külm tükeldatud või, jahu ja sool ühtlaseks puruks.
Lisa riivjuust ja veidi külma vett. Sega kokku tainaks. Keera toidukilesse ja pane veidikeseks külmkappi.
Rulli tainas lahti ning kata sellega 26 cm vormi põhi ja ääred. Pane vorm täidise valmimise ajaks külmkappi või sügavkülma. Võid kasutada ka mitut väiksemat vormi.
Täidise jaoks puhasta seened ja prae neid mõni minut võis. Maitsesta soola ja pipraga, lisa hakitud porru ja prae veel mõni minut.
Klopi munad lahti, lisa koor ja riivitud juust ning maitsesta.
Kata pirukapõhi kukeseene-porru seguga. Kalla peale munasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.
Sügavkülmutamine: jahuta pirukas, mässi fooliumisse ja toidukilesse, sügavkülmuta. Kui on aega, siis tõsta pirukas enne soojendamist eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kui aga soovid rõõmustada ootamatult saabunud külalisi, tõsta pirukas kuni sulamiseni madala temperatuuriga ahju ning edasi keera temperatuur 200 kraadini ja küpseta mõni minut. Soovi korral kata pirukas enne küpsetamist riivjuustuga.