Koostisosad
-
Seakaelakarbonaad4 viil (-u)
-
Riivsai2 g
-
Riivitud juust50 g
-
Petersellmaitse järgi
-
Pastinaak500 g
-
Või50 g
-
10% kohvikoor1 dl
-
Kõrvits väike0.5 tk
-
Ingver1cm jupp
-
Sidrun1 tk
-
Rukola1 pakk (-i)
-
Roheline sibulmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õliveidike
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmistusajalt kiire, koostisosadelt lihtne, kuid samas piisavalt pidulik roog, et pakkuda seda ka ootamatutele külalistele.
Puhasta ja tükelda kõrvits. Sega veidikese õli, riivitud ingveri, sidrunikoore ja -mahlaga. Maitsesta soolaga, tõsta ahjuvormi ning küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.
Sega omavahel riivsai, riivitud juust ja hakitud petersell. Eelista parma juustu.
Pruunista lihatükke mõlemalt poolt paar minutit kuumal pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahjupannile, kata riivsaia-juustuseguga ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Puhasta ja tükelda pastinaak. Keeda pehmeks, kurna, lisa või ja koor ning püreesta saumikseriga. Maitsesta veidikese soolaga.
Sega salatiks ahjus küpsetatud kõrvits, hakitud sibulapealsed ja rukola.