Koostisosad
Põhi
-
Maapähklivõie2 spl
-
Tatrajahu50 g
-
India pähkel50 g
-
Kookoshelbed20 g
-
Mesi1 spl
Kate 1
-
Kodujuust Rimi500 g
-
Kreeka jogurt400 g
-
Mesi3 spl
-
Toorkakao2 spl
-
Želatiin2.5 tl
-
Vesi3 spl
Kate 2
-
Kreeka jogurt250 g
-
Maapähklivõie1 spl
-
Mesi1 tl
Kaunistamiseks
-
Granaatõun1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas oled kunagi proovinud kodujuustukooki kakao ja maapähklivõiga? Soolakas maapähklivõi sobib magusa koogiga eriliselt hästi kokku ning soovitame seda kohe kindlasti proovida.
Magustoidu valmistamiseks tuleb Sul esmalt teha koogipõhi ning seejärel kaks katet, mis käivad koogi peal. Kui koogipõhi on külmkapis juba tahenenud, siis lisa sellele esimene kate ning aseta kook tagasi külmkappi ning lase sellel umbes 3-4h taheneda.
Lõppviimistluseks määri koogile teine kate peale ning kaunista granaatõunaseemnetega.
Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. India pähkli asemel võid kasutada ka maapähkleid.
Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi.
Lisa 1–2 sl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Segu peaks jääma niisuguse tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajaduse korral lisa veel vett.
Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Eelista rasvasemat kodujuustu.
Lisa vedel mesi (tahke mesi sulata väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase täielikult jahtuda) ning kakao.
Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis veevannil.
Jahuta mõni minut ning vala peene joana kodujuustusegu hulka, samal ajal segades.
Lase koogil 3–4 tundi külmkapis tahkuda.
Eemalda kook vormist ning määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu.
Kaunista granaatõunaseemnetega.