Kotlet pasta ja tomatikastmega

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine
Kotlet pasta ja tomatikastmega

Koostisosad

Pasta

  • Pasta
     4 peotäis (-t)

Kotlet

  • Riivsai
     0.5 dl
  • Vesi
     1 dl
  • Muna
     1 tk
  • Hakkliha
     500 g
  • Dijoni sinep
     1 spl
  • Sool
     0.5 tl
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
     1 spl
  • Pastakaste
     500 g

Salat

  • Tomat
     3 tk
  • Rooma salat
     1 tk
  • Murulauk
     20 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tänane õhtusöök koosneb mahlastest kotlettidest pastaga tomatikastmes. Sealihakotlettide maitset täiendab Dijoni sinep. Prae kotletid pruuniks enne kui lisad maitserikka tomatikastme. Serveeri värskelt keedetud pasta (eelistatud fiori) ning värske Rooma salati, tomatite ning murulauguga. Head isu!

Pane pasta (eelistatud fiori) jaoks vesi kastrulis keema.

Kotlet: Sega suures kausis kokku riivsai veega. Jäta paariks minutiks seisma. Sega sisse munad, hakkliha ja sinep ning lisa soola ja pipart. Vormi hakkliha 8 kotletiks (8 portsjoniks).

Prae oliivõliga pannil mõlemalt poolt pruuniks. Vähenda kuumust ning lisa tomatikaste. Keeda seejärel vaiksel tulel ca 10 minutit. Pööra kotlette aeg-ajalt.

Salat: Tükelda tomatid ja salat. Haki või lõika murulauk peeneks. Sega kõik kokku ja serveeri näiteks vinegretiga.

Serveeri kotletid kastmes salati ja pastaga.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja