Kõrvitsasupp kreemjuustuga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Kollane sibul1 tk
-
Muskaatkõrvits500 g
-
Oliiviõli2 spl
-
Aedviljapuljong6 dl
-
Toorjuust Rimi200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Sidrun0.5 tk
Serveerimiseks
-
Näkileibserveerimiseks
-
Toorjuust küüslaugu-ürtidegaserveerimiseks
-
Šampinjoniviiludserveerimiseks
-
Salatikressserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvitsasupp sobib küll hästi argipäevaseks toiduks, aga miks mitte seda Halloweeni ajal ka eelroana kasutada! See värvikas roog sisaldab palju vitamiine ja kreemjuustu kasutades muutub supp nii kreemjaks kui ka mõnusasti kõhtu täitvaks. Serveeri näiteks köögiviljadega, millele on lisatud kreemjuustu, salatkressi ja seeni.
Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Koori kõrvits ja eemalda südamik ning lõika siis viljaliha tükkideks.
Prae kõrvitsat, sibulat ja küüslauku kastrulis oliiviõli sees mõni minut.
Lisa puljong ja keeda ettevaatlikult umbes 15 minutit. Lisa kreemjuust (või toorjuust) ja aja keema.
Mikserda suppi saumikseriga. Maitsesta soola, pipra ja mõne tilga sidrunimahlaga.
Serveerimiseks: Serveeri näkileivaga, millele on peale pandud ürdi- ja küüslaugumaitseline kreem- või toorjuust, šampinjoniviilud ning salatikress.