Kõrvitsasupp karri, kookose ja spinatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muna4 tk
Supp
-
Kõrvits700 g
-
Kollane sibul2 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Ingver2 g
-
Oliiviõli1 spl
-
Karri2 g
-
Aedviljapuljong1.5 dl
-
Kookospiim400 ml
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Laim1 tk
-
Roheline sibul4 tk
-
Beebispinat65 g
Serveerimiseks
-
Krutoonid100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvitsa toomine kaunistuste laualt söögilauale on nii mõistlik kui ka maitsev. Just nimelt mõistlik, kui soovid palju vitamiine, aga vähe süsivesikuid. Maitsev, kuna selle kerge maitse sobib nii paljude toitudega – alates karrist kuni kookospiimani.
Munad: Pane munad keevasse vette ja keeda umbes 8 minutit. Loputa munad külma veega, koori ja poolita.
Supp: Koori kõrvits, eemalda südamik ja lõika kõrvits umbes 2 cm suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillist seemned ja haki tükkideks. Koori ja riivi ingver.
Prae kastrulis õli sees kõrvitsat, sibulat, küüslauku, tšillit ja karripulbrit. Lisa ingver, puljong ja kookospiim. Keeda madalal tulel umbes 20 minutit. Maitsesta soola, pipra ja mõne tilga laimimahlaga.
Puhasta ja haki roheline sibul peeneks.
Lisa spinat suppi.
Serveerimiseks: Serveeri supp munapoolikutega ning puista peale rohelist sibulat ja krutoone.