Kõrvitsasupp karri ja kookospiimaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Kõrvitsasupp karri ja kookospiimaga

Koostisosad

  • Muskaatkõrvits
     800 g
  • Kollane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Ingver
     1 tk
  • Karri
     2 tl
  • Õli
     1 spl
  • Aedviljapuljong
     7.5 dl
  • Kookospiim
     400 ml
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Laim
     1 tk
  • Suhkruhernes
     150 g
  • Petersell
     20 g
  • Kõrvitsaseemned
     0.5 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Karri ja kookospiim teevad kerge kõrvitsasupi hämmastavalt maitsvaks. Keegelkõrvits, ingver ja karri sobivad hästi kokku. Serveeri suppi leige naani ning peenestatud suhkruherneste ja peterselliga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Koori kõrvits, eemalda südamik ja lõika kõrvits umbes 3 cm suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Koori ja riivi ingver.

Prae kastrulis õli sees kõrvitsat, sibulat, küüslauku, tšillit ja karripulbrit. Lisa ingver, puljong ja kookospiim. Keeda aeglaselt umbes 15 minutit või kuni kõrvits on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paari tilga laimimahlaga.

Püreesta supp.

Kuumuta naani vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Puhasta ja haki suhkruherned ning petersell.

Lisa suhkruherned ja petersell supile ning serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja naaniga.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine

Tomatisupp

40min • Lihtne

Kanasupp

1h 30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Selge kalasupp tervest kalast

2h 20min • Keskmine