Kõrvitsasupp karri ja kookospiimaga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muskaatkõrvits800 g
-
Kollane sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Ingver1 tk
-
Karri2 tl
-
Õli1 spl
-
Aedviljapuljong7.5 dl
-
Kookospiim400 ml
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Laim1 tk
-
Suhkruhernes150 g
-
Petersell20 g
-
Kõrvitsaseemned0.5 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Karri ja kookospiim teevad kerge kõrvitsasupi hämmastavalt maitsvaks. Keegelkõrvits, ingver ja karri sobivad hästi kokku. Serveeri suppi leige naani ning peenestatud suhkruherneste ja peterselliga.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Koori kõrvits, eemalda südamik ja lõika kõrvits umbes 3 cm suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Koori ja riivi ingver.
Prae kastrulis õli sees kõrvitsat, sibulat, küüslauku, tšillit ja karripulbrit. Lisa ingver, puljong ja kookospiim. Keeda aeglaselt umbes 15 minutit või kuni kõrvits on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paari tilga laimimahlaga.
Püreesta supp.
Kuumuta naani vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Puhasta ja haki suhkruherned ning petersell.
Lisa suhkruherned ja petersell supile ning serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja naaniga.